z czym to się je.
niepytaj
Słodki stół, czyli coś co cudownie smakuje, pięknie wygląda i do tego jeszcze idealnie podkreśla motyw przewodni wesela. Zamiennie określane jako candy bary, już na stałe zagościły na weselach stanowiąc jedną z głównych atrakcji.
Nie wszystkie sale weselne mają specjalnie przygotowane stoły z przeznaczeniem na słodkości, dlatego opcje przenośnych kolumn stały się bardzo popularne. My, w swojej ofercie do wypożyczenia posiadamy kolumny metalowe – złote oraz białe standy. Metalowe, do bardziej industrialnych czy boho aranżacji a, białe do klasycznych, „białych wesel”.
Całe blachy ciasta już dawno odeszły w niepamięć. Zastąpiły je monoporcje o różnych kształtach, a ciasta przybrały formę mini (mini serniczki, mini tartaletki, mini bezy). Takie rozwiązania dają więcej możliwości, goście mają w czym wybierać i na pewno każdy znajdzie coś dla siebie.
Główną słodką rolę najczęściej odgrywa tort. Chociaż coraz częściej Pary Młode decydują się na torty w formie monoporcji (eklery, muffiny). Tak czy inaczej, jeżeli chodzi o rodzaje słodkości - tutaj nie ma ograniczeń! Ale, żeby ułatwić sprawę, mamy przygotowaną specjalną ofertę. Znaleźć w niej można m.in. muffiny, monoporcje musowe o różnych kształtach, cake ice’y, cake pops’y, eklery, ptysie, deserki w opakowaniach jednostkowych, brownie, donuty itd.
Ogólnie przyjęta ilość, wyliczona z zebranych doświadczeń wskazuje na 2-3 sztuki słodkości na osobę. Ale ostateczna decyzja zawsze leży po stronie Państwa Młodych, oni najlepiej znają swoich gości i ich możliwości. Zdarza się, że z założenia Młodzi zamawiają więcej sztuk, ponieważ przygotowują pożegnalne boxy dla gości w ramach podziękowania.
Koszt takiej usługi zależy od kilku elementów. Począwszy od liczby gości, czyli tego, ile słodkości na osobę wybierzecie. Poprzez ich rodzaj, smak, formę oraz tego, jaka będzie aranżacja słodkiego stołu. Średnia cena słodkiego stołu na wesele do 70 osób, oscyluje w okolicach 3000 zł, podkreślając, że oferta zawsze podlega wycenie indywidualnej. O najdroższej ofercie, jak w przypadku większości usług, nie ma co debatować, bo można wydać na taki bufet nawet kilkanaście tysięcy złotych.
My, oprócz samych słodkości i tortów oferujemy również aranżacje słodkich stołów. Na etapie ustalania szczegółów z Parą Młodą w kwestii tortu, zbieramy informacje o motywie przewodnim wesela i planowanych dekoracjach, zależy nam na tym, żeby wszystko było spójne. Kontaktujemy się z pracowniami florystycznymi, które przekazują nam kwiaty na słodki stół. Współpracujemy z graficzką - Anią Sieradzką, która przygotowuje dla nas winietki do słodkości. Nasze personalizowane stoły i zjawiskowe torty czynią każdą uroczystość wyjątkową i wprawiają gości w zachwyt.
komentarze
napisz co sądzisz o artykule